Pages



24.11.17

Amerikkalainen juustokakku isälle

Minä tykkään kovasti uuniin laitettavista juustokakuista. Tämä perinteinen amerikkalainen on yksi suosikeistani. Meillä tätä tarjoiltiin isäinpäivänä maailman parhaimmalle isälle.

Resepti:

Pohja:
250 g valitsemiasi kekseja. Mahdollisimman viljaisia.
150 g voita
4 rkl ruokosokeria

Täyte:
500 g Philadelphia-tuorejuustoa
200 g ranskankermaa
2 rkl sitruunamehua + sitruunan kuorta raastettuna
2 dl ruokosokeria
1 vaniljatanko
1 dl kuohukermaa
¾ dl perunajauhoja
4 munaa

Pinnalle:

200 g vadelmia
tomusokeria


Vuoraa irtopohjavuoan (halkaisija 24 cm) pohja leivinpaperilla.
Murskaa voileipäkeksit tehosekoittimella. Sulata voi. Sekoita voisulaan keksimurska ja sokeri. Painele seos vuoan pohjalle ja reunoille.

Notkista tuorejuusto vatkaimella. Lisää kulhoon ranskankerma, sitruunamehu ja ruokosokeri. Halkaise vaniljatanko pituussuunnassa. Kaavi sisältä siemenet ja sekoita muiden aineiden joukkoon. Yhdistä perunajauhot ja kuohukerma. Sekoita kunnes perunajauhot ovat liuenneet kermaan. Lisää seos täytteeseen ja sekoita vatkaimella tasaiseksi. Lisää lopuksi munat joukkoon yksitellen. Kaada täyte vuokaan.

Paista 175 asteessa noin tunti. Uunin pohjalle kannattaa laittaa pelti, sillä rasvaa saattaa tihkua vuoan raoista paistamisen aikana. Kun paisto valmis, avaa luukkua hieman ja jätä kakku uuniin n. tunniksi. (näin kakku ei repeydy keskeltä).

Anna kakun jäähtyä. Säilytä jääkaapissa seuraavaan päivään. Irrota sitten vuoasta ja siirrä tarjoilulautaselle. Laita päälle vadelmia tai mustikoita ja ripottele pinnalle tomusokeria.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Sisällön tarjoaa Blogger.
Designed By Boutique-Website-Design