Pages



22.11.17

Lentokoneessa 5 kk ikäisen vauvan kanssa

Meillä oli ensimmäinen lentomatka vauvan kanssa hetki sitten edessä kun matkustimme koko miehen perheen kesken syyslomalle Maltalle. Meillä oli vaihdolliset lennot ja stopit aina Saksassa mennen tullen. Jokainen lentopätkä oli n. 2h. Lennot menivät oikein hyvin. Laitan tähän vähän vinkkejä lentomatkustukseen ja etenkin mitä pakata käsimatkatavaroihin lentokoneeseen.

Me lensimme Lufthansalla ja voin kyllä suositella yhtiötä. Aina pääsimme jonojen ohi ja Pikku E:tä huomioitiin muutenkin hyvin. Pikku E nukkui aina nousut ja laskut ja heräsi sitten lennon puolessa välissä syömään, oli hetken hereillä kunnes nukahti taas. Imetin aina ennen koneeseen menoa, enkä imettänyt nousuissa enkä laskuissa. En huomannut että Pikku E:tä olisi koskenut korviin. Ilmeisesti pienillä vauvoilla pään alkileet autavat siihen ettei korvet ala sattumaan.

Emme saaneet lentokoneeseen kaukaloa mukaan, koska lensimme ruuhka-aikaan syyslomalla eikä koneessa ollut tilaa. Kannattaa kuitenkin aina kysyä josko kaukalon saisi koneeseen mukaan. Siihen on hyvä laskea vauva matkan ajaksi. Nousuissa ja laskuissa vauvan tietenkin pitää olla sylissä omaan vyöhönsä kiinnitettynä.

 

Mitä käsimatkatavaroihin mukaan vauvalle:

  • Matkarattaat. Meillä Babyzen Yoyo-merkkiset enkä voisi olla näihin tyytyväisempi
  • Vaihtovaatteet vauvalle hoitolaukkuun, joka laitetaan penkin alle joka on helposti saatavilla.
  • Toinen kasimatkatavara ylös jonne vielä toiset vaihtovaatteet vauvalle sekä sinulle itsellesi.
  • Peitto/viltti. Koneessa voi olla viileää, joten vauva on hyvä kääriä vilttiin sylissä.
  • Vaihtovaatteet vauvalle jotka ovat helposti puettavat. Kärjelliset potkuhousut ovat kätevät jolloin vältyt sukilta. Sukat tippuvat helposti jaloista.
  • Hoitolaukkuun myös valmis pikkuinen paketti jonka saat helposti otettua vaipanvaihtoon mukaan. Pakkaa tänne muutama vaippa, harso, kosteuspyyhkeitä ja muutama ikean pikkupyyhe. Kun sinulla on tämä vaippapussukka valmiina, niin ei tarvitse koko hoitolaukkua raahata vessaan.
  • Hoitolaukkuun myös: Muutama lelu, korviketta ja tuttipulloja varmuudenvuoksi (jos tarvettä näille), muutama harso, ikean pikkupyyhkeitä, puhtaita tutteja, Käsiendesinfiointi pyyhkeitä (nämä hurjan käteviä vauvan käsien pyyhintään), käsidesi itselle.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Sisällön tarjoaa Blogger.
Designed By Boutique-Website-Design