Pages



8.1.18

Mitä pukea vauvalle pakkasella?

Me vietimme viime viikon Levillä talvisissa olosuhteissa. Mietein jo hieman etukäteen miten pikkuista voi viedä ulos jos ulkona on yli 20 astetta pakkasta. Onneksi ilma lauhtui meidän mennessä ja pääsimme ulkoilemaan Pikku E:n kanssa lähes päivittäin. Meillä oli mukana kaksi haalaria. Toinen kevyempi ja toinen paksumpi äitiyspakkauksen haalari. Kevyempi oli meillä lennoilla tullessa ja mennessä ja jos menimme Leivillä autolla jonnekkin. Paksumpaa käytimme aina ulkoillessa. Äitiyspakkauksen haalari on nyt meille oikein sopivan kokoinen ja myös noilla pakkasilla oikein sopiva. Pakkasta oli vähän vaihdellen 5-19 asteen välillä. Hyvin tarkeni kun laittoi haalarin alle villapuvun (myös äitiyspakkauksesta) sekä kunnon villaisen kaulurin ja villaisen kypärämyssyn. Lisäksi jalkaan pitkät villasukat (koko jalan pituiset), käsiin ja jalkoihin äitiyspakkauksessa tulleet töppöset. Myös Stönzit olivat meillä käytössä ja mummulta saadut Reiman toppahanskat.

Autoillessa oli kätevää laittaa vain pelkkä haalari ja ottaa se sitten pois kun pääsi määränpäähän. Vaunuissa meillä oli äitiyspakkauksen pussi. Meillä on Levin mökillä erikseen mökkivaunut joten emme pakanneet Stokkejamme mukaan ja lennolle otimme tietenkin YoYo:t mukaan.

Pikku E nukkui mökin pihassa päikkäreitäkin ja olimme vaunuilemassa lähes päivittäin. Myös pulkkailua harrastettiin kun kerrankin oli lunta kunnolla. En ehkä olisi näitä harrastellut jos pakkasta olisi ollut hirveästi yli 20 astetta.

Yhtenä päivänä taisi olla lähemmäs 20 astetta pakkasta ja silloin emme taineet Pikku E:n kanssa ulkoilla. Jos olisimme menneet ulos olisin lisännyt haalarin alle vielä fleece- kerroksen lämmittämään ohuen villahaalarin lisäksi.

Lisää Levin matkailusta 7 kk ikäisen vauvan kanssa tulossa myöhemmin. Ollaan tänä talvena menossa vielä kaksi kertaa Levin mökille lomailemaan. Ensi kuussa olisi edessä yksin lennot Pikku E:n kanssa, vähän kyllä hirvittää :)

Mökin edustalla lähdössä autoilemaan

Levin huipulla maisemia ihastelemassa

Päikkäreiden jälkeen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Sisällön tarjoaa Blogger.
Designed By Boutique-Website-Design