Pages



30.12.17

Vauvan ruokarytmi 7 kk iässä

Meillä on aina syöty hyvin ja Pikku E:lle maistuu kaikki ruuat. Ainoastaan keitetty kananmuna ei mene oikein alas. Palaset jää vaan kitalakeen pyörimään ja syöminen on sellaista kakomista. Me aloitimme maistelut heti 4 kk iässä imetyksen ohella. Nyt imetys on loppunut ja maitona toimii Arlan luomukorvike. 5-6 kk iässä me siirryimme jo 5 ruuan päivärytmiin joka toimii meillä oikein hyvin. Rytmi on säilynyt meillä hyvin ja ruuat menevät hyvin aina alas kun rytmi säilyy samana. Viljoja aloimme heti 6 kk iässä maistelemaan enemmänkin ja nyt testattu kaikki yleisimmät kotimaiset viljat. Mistään ruokalajeista meille ei ole tullut allergioita vaikka olemme aika ennakkoluulottomasti testailleet mm. sitrushedelmiä ja kaloja. Ilmeisesti tässä iässä voisi jo alkaa vähän maidon määrää lisäilemään ja lisäämään myös toisen liha/kala/kana aterian päivään. Ajattelin tiedustella neuvoja seuraavalla neuvolakäynnillä. Kulutus pikkuisella on nyt juuri kovin suurta kun liikkuminen lisääntyy päivä päivältä.
Ruokaillessa annan maidon yleensä ennen ruokaa koska olen todennut, että näin maito menee paremmin alas.

Sormiruokailua meillä ei juuri vielä harrasteta. Muutamia naksuja olen antanut sekä kurkkua ja raakaa porkkanaa. Myös appelsiini lohkoja olen antanut maiskuteltavaksi. Ne ovatkin olleet yksiä Pikku E:n suosikkeja.

 

Tässä meidän päivän ruokailut :

Aamupala klo. 9-10  :Maitoa reilu 100 ml + puuro (0,5 dl maitoa, 0,5 dl vettä  ja 0,5 dl eri huitaleita vaihdellen).

Lounas klo. 12: Kasvissosetta + maitoa reilu 100 ml. Olen tehnyt kasvissoseet pääosin itse. Jos haluan mennä sieltä mistä aita on matalin, ostan valmiiksi pilkottuja kasviksia, keitän ne ja soseutan. Sekaan oliiviöljyä ja mausteita (mm. mustapippuria ja tinjamia).

Välipala klo 15-16: Valmiita hedelmä/marjasoseita, jugurtti soseita tai vaihtoehtoisesti esim. Banaania tai avokadoa muussattuna + maitoa reilu 100 ml.

Päivällinen klo 17-18 : Jotain lihaa/kalaa/kanaa valmiista purkista tai pussista + maitoa reilu 100 ml. Lohipastaa olen tehnyt myös itse ja se on maistunut meillä hyvin.

Iltapala klo 20.00: puuro samalla tavalla valmistettuna kuin aamullakin + maitoa reilu 100 ml. Jos puuro tuntuu liian "tatinalta" heitämme sekaan vielä hedelmäsosetta tai esim tuoreita marjoja.

Silloin tällöin ruokailujen ohessa annan vettä nokkamukista tarpeen mukaan. Vesi maistuu oikein hyvin. Kuvassakin näkyvää Stokke Stepsin syöttötuolia voin lämpimästi suositella, yksi ehdottomasti parhaista vauvavuoden hankinnoista.

Kivoja ruokailuhetkiä kaikille!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Sisällön tarjoaa Blogger.
Designed By Boutique-Website-Design