Pages



28.12.17

Mikä muuttui vauvan tulon jälkeen elämässä?

Olin varautunut vauvan tuloon mielestäni aika hyvin. Luin ja perehdyin aiheeseen, joka ei aikaisemmin ollut minulle mitenkään tuttua tai kiinnostanut minua erityisesti. En myöskään juuri odottanut tai erityisesti pelännyt mitään, asennoiduin niin, että otan vastaan kaiken mitä tulee. Mietin, että jos vauva-arki tulee olemaan hirveän vaikeaa, en voi sitä nyt etukäteen surra, vaan katsotaan asiaa sitten kun vauva pn ulkona, että millainen tapaus sieltä meidän elämäämme tupsahti. Meille tuli helppo vauva ja olenkin tästä erityisen kiitollinen.

Tietyllä tapaa meillä ei juuri hirveästi ole arki muutunut hirveästi vauvan tulon myötä. Toisaalta koko elämä on muuttunut kun nyt perheessämme on yksi ihana pieni poika lisää, joka on itselle niin äärettömän tärkeä. Ja onhan tässä elämän prioriteetit menneet aivan uusiksi, tuo pieni E on ehdottomasti se kaikkein tärkein ja hänen hyvinvointinsa eteen olen valmis tekemään vaikka mitä. Mutta se perus arki ei mielestäni ole juurikaan muuttunut, paitsi en tietenkään käy töissä (mikä on kyllä iso muutos). Pyrin kuitenkin pitämään itseäni työelämässä tietyllä tapaa mukana koulutuksien, kurssien ja MIBin toiminnan muodossa. Teen myös silloin tällöin miehelleni muutamia työjuttuja. Ehkä tässä äitiyslomalla on tietyllä tapaa alkanut vähän selkiytymään enemmän myös se, mitä haluan tulevaisuudessa tehdä lisää työkseni. Myös omat vahvuudet ovat selkiytyneet.

Voin yhä lähteä vaikka yksin tai kavereiden kanssa kaupungille, harrastuksiin tai syömään. Mieheni tai innokkaat hoitajat kyllä katsovat pikkuista. Voin jumppailla kotona ja pitää myös itsestäni huolta. Joten ei huolta, ehdit yhä käymään suihkussa ja kampaamaan hiuksesi vaikka lapsen saisitkin. Minua ainakin peloteltiin tällä, mutta kertakaan ei ole täytynyt suihkusta käynnistä tinkiä. Pääsemme myös halutessamme mieheni kanssa syömään kahdestaan jos niin haluamme. Meillä on hyvä tilanne, koska meillä on useita hoitajia joita voimme pyytää Pikku E:tä vahtimaan.

Kuitenkaan en voi normaaliin tapaan täyttää kalenteriani viikonloppu menoilla, koska haluan viettää viikonloppuisin aikaa myös koko perheen kanssa. Viikonloput ja etenkin aamut kun olemme kaikki sängyssä heräilemässä ovat aivan parhaita. Priorisoinkin menoja aika tarkkaan. Olen kuitenkin voinut lähteä tyttöjen laivareissulle joka oli sovittu jo ennen Pikku E:n syntymään. Yö erossa meni meiltä molemmilta erittäin hyvin. En kuitenkaan erityisemmin kaipaa öitä pois kotoa, koska saan tosiaan nukkua hyvin kotonakin.

Vauva on sulautunut meidän arkeemme ja elämäänne todella hyvin. Voimme lähteä yhä lähes kaikkialle ja ottaa Pikku E:n mukaan. Haluan kuitenkin aina pitää huolen, että pikkuisen rytmi ei häiriinny ja hän pääsee ajoissa nukkumaan. Ehkä enemmän kuitenkin nyt vietämme aikaa kotona, mutta se ei ole huono asia, koska meillä on suhteellisen uusi ihana koti, jossa puuhailtavaa kyllä vielä riittää. Ihana myös viettää miehen kanssa kahden keskistä aikaa kun Pikku E menee nukkumaan ja me saamme rauhassa nautiskella vaikka hyvästä viinistä.

Jos siis olet raskaana ja mietit muuttuko elämä täysin, niin älä murehdi. Vaikka tietyt asiat muutuvat, muutos ei ole pahasta vaan olosuhteet muuttuvat ja osaat suhtautua muutokseen varmasti. Jos vauva-aika tuleekin olemaan kaaosta, niin koita suhtautua siihen niin, että ei se loputtomiin kestä ja pyydä apua läheisiltäsi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Sisällön tarjoaa Blogger.
Designed By Boutique-Website-Design