Pages



5.12.17

Roadtrip Ruotsissa vauvan kanssa

Meillä tehtiin ensimmäinen Roadtrip vauvan kanssa Ruotsiin vauvan ollessa 2 kk. Teimme tuon matkan testimielessä tulevaisuuden matkoja varten. Mietimme, että testaamme ensin pienen vauvan kanssa matkustamista mahdollisimman kevyesti. Ruotsi valikoituikin tästä syystä kohteeksemme.



Varasimme matkaan tasan viikon aikaa. Lähdimme perjantaina Turusta laivalla ja palasimme seuraavan viikon perjantaina laivalla Helsinkiin. Meillä oli tietenkin oma auto laivassa matkassa mukana. Kun saavuimme Tukholmaan lähdimme heti matkaan kohti Göteborgia, joka oli lopullinen määränpäämme länsi-rannikolla. Pysähdyimme matkan varrella monessa pikkukylässä, mm. Norrköpingissä ja Linköpingissä. Välietapiksemme valitsimme Jönköpingin, josta olimme etukäteen varanneet meille hotellihuoneen. Tästä kylästä ei juuri kerrottavaa jää, onneksi oltiin siellä vain yksi yö. Muutenkin oli aika hiljaista Ruotsin kylissä tuohon heinäkuun loma-aikaan. Mietimme, että ovatko kaikki tosiaan pakanneet kassinsa ja lähteneet muualle lomille.
Suosittelen ajamaan tuolta Vättern järven rantaa ja pysähtelemään siellä huikeilla näköala paikoilla. Gränna niminen kaupunki järven rannalla on myös todella idyllinen ja hyvä pysähtymispaikka. Tämä kaupunki on tunnettu polka-karkeistaan ja näitä myymälöitä löytääkin joka kulmasta.

Koukkasimme ennen suuntaamista Göteborgiin, pienen kylän nimeltään "Ullared" kautta. Syy miksi tänne suuntasimme on Gekås Ullared-niminen kyläkauppa. Aika hurja paikka, ja ihan hirveän iso rakennus keskellä maaseutua. Paikasta jäi vähän ristiriitaiset tunnelmat. Olihan siellä halpoja tarjouksia, mutta en tiedä menisinkö sinne enää toista kertaa. Ehkä jos olisin ohikulkumatkalla, niin saattaisin pysähtyä. Miestä en varmaan paikkaan enää saisi.

Göteborgissa vietimme kolme yötä. Kaupunki valloitti meidät kaikki. Paljon sympaattisempi kuin Tukholma, mutta silti paljon nähtävää. Kaupunki on myös hyvin kompakti ja helposti kierrettävissä kävellen. Myös autolla oli kaupungissa helppo liikkua. Pikku E viihtyi myös matkassa hyvin mukana ja meillä olikin aivan ihanat kolme aurinkoista päivää kaupungissa. Päätimme, että tulemme tänne ehdottomasti uudelleen kun Pikku E:kin kasvaa ja pääsee esim. huvittelemaan Ruotsin suurimpaan huvipuistoon Lisebergiin. Kävimme kaupungissa tutustumassa myös Volvo-museoon, joka oli oikein kiva kokemus, vaikka en mikään kyseisen automerkin fani olekkaan.
Göteborg on myös kulinaristille hyvä lomapaikka, kirjoittelenkin oman postauksen kaupungista löytyvistä herkuista.

Pikku E oli äärettömän kiltisti aina ravintoloissa ja saimme hyvin nautittua herkuista. Hän nukkui lähes aina tyytyväisenä vaunuissaan. Olimme varanneet ravintolat etukäteen niihin aikoihin kun tiesimme hänen nukkuvan. Tämä ajoitus sujuikin nappiin. Tässäkin on kätevää, että vauvalla on säännöllinen rytmi, näin menoja on helpompi ajoittaa. Olimme vielä reissun aikaan pelkästään rintaruokinnalla, joten ruoka kulki aina mukana. Hotellissa Pikku E nukkui joko vaunukopassaan tai sitten hotellin matkasängyssä. Pyrimme myös matkan aikana noudattamaan jo vauvalle muodostunutta rytmiä. Näin matka ei häirinnyt noemaalia rytmiä, vaan sama päivärytmi jatkuin kotiin palatessa. Myös matkalla Pikku E nukkui yöt oikein hyvin ja saimmekin näi nauttia lomasta kunnolla.

Matkamme sujui kaikinpuolin oikein loistavasti. Tukholmaan palasimme Vättern-järven pohjoispuolta. Ajoimme suoraan Tukholmaan ja vietimme siellä yhden yön ennen laivan lähtöä Helsinkiin.

 

Plussat automatkailussa vauvan kanssa:

  • Kaikki tavarat ovat kokoajan lähellä
  • Autoon saa myön paljon tavaraa (ehkä vähän liikaakin)
  • Autossa on helppo imettää
  • Vauva nukkuu hyvin turvakaukalossaan ajon aikana (ainakin meillä)
  • Vaunut mahtuvat hyvin matkaan mukaan
  • Auto toimii matkan aikana hyvänä tukipaikkana
  • Voit liikkua paikasta toiseen täysin omien aikataulujesi mukaan

Stokket olivat loistavat mukalakivillä kärrytellessä

Vättern-järven näkymiä ihailemassa


Göteborgissa Haga-kaupunginosassa päiväkahveilla

Volvo-museossa











Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Sisällön tarjoaa Blogger.
Designed By Boutique-Website-Design