Pages



7.12.17

Mitä syödä Göteborgissa?

Ruotsin Roadtripin pääkohteenamme oli ihana Göteborg. Ihastuimme kaupunkiin täysin, ja etenkin meille herkkusuille kaupunki oli täydellinen valinta!

Göteborgissa söimme erittäin hyvin. Kävimme kahdessa Michelin-tähden ravintolassa. Joista erityisesti Sjömagasinetin lounasbuffee jäi mieleeni. Niin ihania merenherkkuja pöydät täynnä.  Etenkin kesällä tämä oli täydellinen paikka lounaalle.
Kaupunki on muutenkin tunnettu merenherkuistaan, joten suosittelen kaupunkia lämpimästi jos tykkäät tuoreesta kalasta ja katkaravuista. Taisin syödä kaupungissa parhaan ja isoimman katkarapuleipäni Heaven 23-nimisessä ravintolassa, josta on muuten hienot näköalat kaupunkiin. Göteborgia ei ole turhaan mainostettu kulinaristin suosikkikohteeksi.

Kaupungista löytyy myös kalatuotteisiin erikoistunut kauppahalli Feskekôrka on rakennettu kirkkoa mukaillen. Täältä saisi ostettua myös kotiin kaikenlaisia merenherkkuja.

Kaupunki on kuuluisa  myös korvapuusteistaan: Hagassa sijaitseva Cafe Husaren mainostaa omiaan maailman suurimpina. Ja valtavan isoja ne olivatkin. Meille riitti hyvin yksi korvapuusti, ja emme tainneet jaksaakkaan kokonaan syödä yhtä.

Göteborgissa on myös Ruotsin parhaat hampurilaiset tarjolla. Kävimme testaamassa purilaiset "The Barn" nimisessä paikassa, ja voi että kun olivat hyviä. Tänne kannattaa varata pöytä hyvissä ajoin. Onneksi mahduimme tänne myös vaunujen kanssa. Henkilökunta oli kyllä täällä erityisen ystävällistä.

The Barn ja ihana hampurilainen


Sjömagesinetissa ja Pikku E kaukalossaan

Sjömagasinet

Heaven 23:sen iso katkarapuleipä











Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Sisällön tarjoaa Blogger.
Designed By Boutique-Website-Design